Stjärnporträtt – med varumärken i fokus

Vi är med i alla steg – från planering till slutresultat. Att träffa stjärnor som inspirerar den unga generationen är något vi brinner för och i det här fallet presenterade vi en idé för Stadium och Nike om att besöka Kosovare Asllani i hennes nya hemstad Milano.

Om projektet

Klient: Nike & Stadium
Typ: Film foto & intervju
Tid: November 2022
Språk: Svenska

Förutom att prata om den framgångsrika karriären i en exklusiv intervju var huvudsyftet att visa upp den senaste höstkollektionen från Nike vid kända landmärken i Milano. Asllani är en av många toppatleter som spelar en viktig roll när deras varumärken och sponsorer släpper nya produkter för att locka till köp.

I planeringsfasen skapade vi en moodboard med inspiration och exempel på bilder inför vår reportageresa. Därefter lokaliserade vi tänkbara platser i centrala Milano för film och fotografering. Milano är en av världens främsta modestäder och därför var det ett självklart val att skapa content vid berömda platser som Duomo di Milano, Sforzaborgen och gallerian Vittorio Emanuele II som rymmer de största modehusen i Europa.

Väl på plats i Milano med projektledare, filmare och fotograf skötte vi kontakten direkt med Kosovare Asllani och höll en löpande dialog med Nike för att tillgodose deras önskemål – framförallt i vilken ordning och kombination som Asllani skulle visa upp produkterna.

Vi mötte upp landslagsstjärnan utanför hennes lägenhet i utkanten av Milano för att sedan transportera oss in mot centrum. Fotografering vid de angivna platserna följdes upp av en intervju inne på på den gamla arenan Gianni Brera, som öppnades 1807 och än idag används för både fotboll och rugby.

På hemmaplan påbörjas det största arbetet med klippning av filmer, redigering av bilder och publicering av intervju. I samband med detta skapades en ”landing page” på Stadium med fokus på produkterna som Kosovare Asllani visade upp i Milano. Bilder och film publicerades i olika kanaler för Stadium och på Kosovare Asllanis egna Instagram-konto, vilket gav en ökad spridning.

Liknande besök för Nike har vi gjort med Viktor Gyökeres (i dåvarande hemstaden Coventry) och med Hanna Bennison i Liverpool.